Voi continua cu postarile despre cresterea parului, prima postare o gasiti aici si este despre stimularea sanguina a scalpului, astazi voi impartasi cu voi cum reduc deshidratarea scalpului si a parului, cu masti naturale din ingrediente foarte hranitoare.
Va voi prezenta 2 masti in care se gasesc cateva ingrediente comune si anume uleiul de ricin (stimuleaza cresterea parului), uleiul de cocos (hraneste parul si il face moale si lucios) si galbenusul de ou (o minune pentru par, stimuleaza cresterea si hraneste intens scalpul si parul).
Prima masca are mai multe ingrediente, are ca baza o banana coapta (hraneste parul si scalpul), 2-3 linguri ulei de masline (face parul mai puternic si ajuta ca firele sa nu se mai despice), 2 linguri ulei de cocos, 2 linguri ulei de floarea soarelui, o lungura ulei de ricin, un galbenus de ou, 15 picaturi tinctura de ardei iute (stimuleaza circulatia sanguina a scalpului), o lingura otet din cidru de mere (curata scalpul si da volum parului, ajuta ca parul sa nu se ingrase) putei sa folositi orice alt otet, 10 picaturi vitamina A (mentine sanatatea parului si ajuta scalpul sa nu se usuce).
Toate ingredientele se baga in blander si se formeaza o pasta, puteti sa inlocuiti sau sa omiteti anumite ingrediente pe care nu le detineti cum ar fi vitamina A sau tinctura de ardei iute.
Se aplica atat la radacina cat si pe lungimea firului de par. Cantitatea este pentru parul mediu, pentru par lung si des dublati cantitatea. Lasati sa actioneze intre 30 minute si 2 ore( eu las cat de mult posibil), impachetati parul cu folie de plastic, sau utilizati o casca de dus si apoi o basmaluta sau un prosop pentru a sta cald (eu pun o basmaluta si-mi vad de alte treburi pana ma spal pe par). Senzatia nu este foarte ok, parul este lipicios, dar cand il veti clati se inmoaie, spalati bine cu sampon (recomand doua samponari) si apoi urmati propriul obicei (balsam, ulei de varfuri etc.)
Cea de-a doua masca e ceva mai rapida si necesita mai putine ingrediente, dar ajuta foarte mult.
Aceasta are ca baza uleiul de floarea soarelui pe care il gasiti in casa ( il puteti inlocui cu ulei de masline sau ulei de soia) 4 linguri, 2 linguri de ulei de cocos, o lingura de ulei de ricin (este foarte lipicios si ingreuneaza aplicarea mastii, dar este benefic si recomand sa il introduceti) si un galbenus de ou.
Recomand cu mare drag mastile homemade.
Va pup, weekend placut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu